Mai puține discuții, mai multă Acțiune

Rapid Innovation Teams sunt echipe mici, puternice, care sunt formate pentru o perioadă limitată de timp. Ele se concentrează pe un proiect de inovație urmând anumite principii de lucru, având ca scop final dezvoltarea și concretizarea unei inovații.

Echipele operează cu un mindset explorator, bazat pe principii Agile și sunt susținute de metodologii de inovație precum Design Thinking, Lean Startup, TRIZ, etc.

În mod tipic, în proiectele organizate cu abordarea Rapid Innovation Teams, echipele trec prin etape de Analiză, Ideație și Prototipare, folosesc multiple instrumente și avansează iterativ.

Întotdeauna, echipele își propun rezultate tangibile dar în același timp provocatoare, cu un deadline de 100 de zile. Rezultatele asteptate se stabilesc în partea inițială a proiectului și se agreează cu managementul și stakeholderii.

În abordarea Rapid Innovation Teams, avem reguli clare privind principiile de lucru.

Principii de Lucru

  • Voluntariat: 4-6 voluntari motivați din diferite arii funcționale lucrează împreună.
  • Încadrare în Timp: proiectele au o durată de 100 de zile. În acest interval, energia echipei rămâne ridicată și se obțin rezultate tangibile.
  • Spațiu Dedicat pentru proiect: echipele au alocat un spațiu fizic dar și un spațiu virtual pentru implementare
  • Resurse: echipele primesc acces la resurse – financiare, tehnologice sau organizaționale – pentru a prototipa rapid.
  • Metode și instrumente: echipele primesc sprijin metodologic din partea ICG. managementul de proiect se derulează Agile.

Rezultate Rapide

În cadrul inițiativelor pilotate cu abordarea Rapid Innovation Teams, oamenii învață să fie mai îndrăzneți în a crea soluții radicale și în a face față provocărilor proiectelor de inovație într-un mod mai eficient. Pragmatici, ei creează în 100 de zile rezultate tangibile care pot duce la succese rapide.

Datorită ghidajului, lecțiile învățate pot fi aplicate în întregul proces de inovație al companiei dumneavoastră. În cadrul oamenilor și echipelor se naște o mentalitate creativă care întărește cultura inovației în organizație.

Ai nevoie de un Partener pentru a obține rezultate?