Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

În spatele acestui citat din Mahatma Gandhi – be the change you want to see in the world – se ascunde ideea că, atunci când își propun să conducă un proces de Transformare, liderii au nevoie să genereze o schimbare profundă și la nivel personal, în esența comportamentului și a stilului propriu de leadership.

De altfel, una din greșelile frecvente care se petrece în procesele de Transformare este inconsistența dintre comportamentul liderilor și direcția Transformării. Liderii ”do not walk the talk”, sau în orice caz nu transmit clar, prin propriul exemplu, direcția Transformării.

În antiteză, schimbarea propriului stil de leadership poate transmite mesaje emoționale foarte puternice în rândul echipei și poate debloca resurse nebănuite în sprijinul procesului de Transformare.

Este exact zona în care acționează conceptul de Transformational Leadership, asigurând un ghidaj și instrumente liderului pentru a se alinia cu Transformarea. Astfel liderii vor putea să:

  • creeze și să împărtășească în echipe un scop și o viziune asupra viitorului
  • vor alinia această viziune cu viziunea personală
  • vor conduce cu ajutorul valorilor
  • vor crește noi lideri în jurul lor
  • vor folosi Inovarea ca un catalizator pentru Transformare

acestea fiind doar câteva din direcțiile în care acționează Transformational Leadership.

Interesant este că studiile au arătat că Transformational Leaders reușesc să inspire echipele nu doar pentru a efectua Transformarea dar și către a atinge nivele înalte de eficiență și performanță, prin creșterea semnificației muncii pentru aceștia. Acest lucru provine din faptul că în realitate Transformarea e ceva normal, echipele vor transformare iar atunci când un lider își asumă această transformare, echipele tind să descătușeze nivele de energie suplimentare sporindu-și eficiența și productivitate.

Ready for Transformation?